Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Ayhancan Güven’den DTM Kariyerinin İlk Podyumu

Hafta sonunun ilk yarışında Ayhancan Güven, ikinci sırada başladığı yarışı üçüncü sırada tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı ve kariyerinin ilk DTM podyumunu elde etti.

Sezonun altıncı etabı olan Almanya, Sachsenring’de koşulan hafta sonunun ilk yarışına Ayhancan Güven sıralama turlarında elde ettiği başarıyla ikinci sırada başladı. Bu seride düzenli olarak yarışan ilk Türk sporcu olan Ayhancan, startta da yerini korumayı başardı. Red Bull TV’den canlı olarak yayınlanan ve GT3 sınıfı otomobillerin yarıştığı mücadelede Ayhancan Güven, pit stop bölümüne kadar ikinci sıradaki kalmayı başardı. Pit’in ardından bir sıra kaybeden Ayhancan yarışın kalan kısmında yerini koruyarak damalı bayrağı üçüncü sırada geçti. Yarışın galibi ise Luca Stolz oldu. Geçtiğimiz yıl Nick Cassidy’nin yokluğunda AlphaTauri AF Corse takımında yarışarak yeteneğini ortaya koyan milli yarış pilotu ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, bu seride düzenli olarak yarışan ilk Türk sporcu olmuştu. Sezonun altıncı etabında podyuma girme başarısı gösteren Ayhancan, adını da DTM tarihine yazdırmış oldu.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020