Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

C5 Aircross Hibritlendi

Citroën’in elektrikli mobilite dönüşümündeki atılımı, markanın karakteristik “ë” harfiyle birlikte sunulan elektrikli ve elektrik destekli model serisine eklenen C5 Aircross ile devam ediyor.

Citroën C5 Aircross Hybrid 136 ë-DCS6’nın yenilikçi hibrit teknolojisi, yeni nesil 136 HP (100 kW) PureTech benzinli motora ek olarak 21 kW elektrik motoru, yeni elektrikli çift kavramalı şanzıman ë-DCS6 ve bazı sürüş koşullarında otomatik olarak şarj olan 48V bataryadan oluşuyor. Yeni Citroën C5 Aircross Hybrid 136, emisyonları ve yakıt tüketimini kontrol altında tutarken, araç içi konforu daha da ileriye taşıyarak üstün sürüş keyfi yaşatıyor. Son derece hassas hızlanma performansı sunan hibrit sistem, aynı zamanda eşdeğer bir benzinli motordan yüzde 15’e kadar daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunun yanı sıra elektrik modunun tüm avantajlarından faydalanma olanağı sağlıyor. Şarj gerektirmeyen elektrik deneyimi, kesintisiz ve akıcı bir sürüş sağlıyor. Sürüş modları ve enerji geri kazanımı otomatik olarak yönetiliyor. Böylece şehir içi kullanımının yaklaşık yarısı tamamen elektrikli ve 0 emisyon modunda yapılabiliyor. Bu çevreci ve verimli özelliklere sahip yeni C5 Aircross Hybrid 136, Citroën’in özel “ë-Series” versiyonuyla Türkiye’de kasım ayından itibaren satılmaya başlanıyor. “ë-Series” versiyonuna özel olarak ë-Series logosu, siyah tavan ve siyah alaşımlı jantlar standart olarak sunuluyor. İç mekanındaysa, yüzde 68 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen açık tonlardaki yeni nesil Alcantara® koltuklarıyla daha ferah bir iç görünüm sağlıyor. Bagaj kapağında ve iç mekandaki “ë” harflerini barındıran logolar sayesinde de bu özel seri, diğer modellerden ayrıştırılabiliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020