Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Makyajlanmış E Serisi Türkiye’de

Makyajlanmış E Serisi sedan, 20 Ağustos itibarıyla E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri ve Edition 1 paketiyle 754.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Makyajlanmış Mercedes E Serisi, 20 Ağustos itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Edition 1 paketinde 754.500 TL’den başlayan fiyatlara sahip olan yenilenen Mercedes E Serisi’nde, E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri mevcut.

ÖN BAKIŞ TAMAMEN YENİ

Makyaj operasyonları genelde küçük dokunuşlarla gerçekleşir. Ancak Mercedes küçük dokunuşların biraz ötesine geçmiş. Güncellenen E Serisi’nin özellikle ön kısmı oldukça değişmiş. Ön farlar (LED Yüksek Performanslı Farlar, MULTIBEAM LED teknolojili farlar opsiyonel) ve arka aydınlatma grubu ile birlikte ön ızgara ve ön tamponun da tasarımı yenilenmiş. Exclusive versiyonu özel ön ızgarası, motor kaputunda dik konumda duran yıldız ve ön tampondaki krom süslemelerle dikkat çekiyor. Yeni tampon, iki parçalı arka aydınlatma grubu ve yeni bagaj kapağı ile tasarımcılar, sedan versiyonun arkasını da yeniden yorumlamış. Stop lambalarının iç tasarımı tüm versiyonlarda yeniden düzenlenmiş. 

İÇ MEKAN DA GÜNCELLENMİŞ

İç mekân da daha fazla konfor sunmak üzere güncellenmiş. Yenilenmiş E Serisi’nde en güncel MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) multimedya sistemi nesli kullanılıyor. Standart olarak iki tane 12,3 inç/31,2 cm ekran devreye giriyor. Yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranlar gerek gösterge, gerekse de multimedya ekranında bilgilerin okunmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcı ruh hali veya iç mekân konseptine uygun olarak dört farklı ekran temasından birini seçebiliyor. “Modern Classic” geleneksel göstergeleri daha modern bir şekilde yorumluyor. “Sport” türbin şeklinde göstergeler ve turuncu/siyah renk uygulamasıyla daha sportif bir görünüm sergiliyor. Kademeli, dijital yapıyı azaltarak şekilleri en aza indiriyor. “Yalın” seçeneği ise ekrandaki içeriği gerekli olana indirgiyor. Medya ekranının dokunmatik ekran özelliği ve aktif yönlendirme özelliğini barındıran artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. Sistem, çevrenin video görüntüsünü oklar veya bina numaraları gibi yararlı bilgilerle zenginleştiriliyor. Sürücüye trafik ışıklarında da destek sağlıyor ve araç trafik ışıklarında ilk pozisyonda ise güncel trafik ışığı ekranda gösteriliyor. İsteğe bağlı olarak sunulan MBUX İç Mekân Yardımcısı, hareketlerin algılanması da dâhil olmak üzere konfor ve MBUX fonksiyonlarını sezgisel ve doğal bir şekilde kullanılmasına imkân tanıyor. Örneğin bir elin dokunmatik ekran veya orta konsoldaki Touchpad üzerine yaklaşmasıyla ekrandaki görüntü değişiyor ve ekrandaki her bir unsur ön plana çıkıyor. Yenilenmiş E-Serisi’nin, Edition 1 adındaki ilk üretime özel paketinde kapsamlı bir donanım kombinasyonu sunuluyor. Artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, Burmester surround ses sistemi, 2 adet 12.3 inç geniş ekranlı kokpit ve kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu teknolojik bileşenleri oluştururken, otomatik bagaj kapağı kapatma sistemi, kapı kapama yardımcısı (Vakumlu kapılar) ve güneş koruma paketi, sürücü ve yolcular için maksimum konfor sunuyor. Fındık Kahvesi/Siyah (Exclusive) ve Macchiato Beji/Magma Gri (Exclusive) döşeme kombinasyonlarıyla açık damarlı gri dişbudak ağacından, mat cilalı ahşap süslemeler, kahverengi ceviz ağacından parlak cilalı süslemeler, açık tonlu karbon görünümlü alüminyum süslemeler olmak üzere yeni renk ve malzemelerle kalite algısı artırılmış. Koltuklada suni deri ARTICO’dan napa deriye kadar farklı malzemeler tercih edilebiliyor. 

ARTIK DAHA GÜVENLİ

Makyajlı E Serisi, sürücüyü desteklemek üzere Mercedes’in en güncel sürüş yardım sistemleriyle donatılabiliyor. Söz konusu sistemler sayesinde E Serisi, sürücünün reaksiyon göstermekte yetersiz kaldığı durumlarda müdahale ederek üst seviye bir aktif güvenlik sunuyor. Eller Direksiyonda Denetimi artık kapasitif olarak çalışıyor. Bu sistem özellikle yarı otonom sürüşlerdeki konforu artırıyor. Sürücünün E-Serisi’ni kontrol etmeye devam ettiğini sürüş yardım sistemlerinin bilmesi için direksiyonu tutması yetiyor. Daha önce geri bildirim olarak küçük bir direksiyon hareketi gerekiyordu. Yeni direksiyon simidinde sensörler bulunuyor. Bu sensörler direksiyonun tutulup tutulmadığını takip ediyor. Sistem, sürücünün ellerinin belirli bir süre direksiyon simidinde olmadığını tespit ederse bir uyarı dizisi başlıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde sistem Acil Fren Yardımcısı’nı devreye sokuyor. E Serisi standart olarak otonom frenleme ile birçok durumda bir çarpışmayı önleyen veya şiddetini azaltan Aktif Fren Yardımcısı ile donatılmış. Sistem olağan şehir içi sürüş hızlarında duran araçlarla yoldan karşıya geçen yayaları da algılıyor ve koşullara bağlı olarak fren yaparak çarpışmayı önleyebiliyor. Sürüş Yardım Paketi kapsamında artık karşı şeride geçerek yapılan dönüşler de destekleniyor.

MOTOR SEÇENEKLERİ

E Serisi’nde motorların güç yelpazesi 160 ile 612 beygir arasında değişiyor. Türkiye’ye ilk aşamada 1.6 lt 160 HP’lik E 200 d, 2.0 lt 194 HP’lik E 220 d 4MATIC ve 4.0 lt 612 HP’lik E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri ithal edilirken, diğer tüm motor seçenekleri kişiye özel olarak sipariş edilebiliyor. 9G-TRONIC otomatik şanzıman da geliştirilmiş ve elektromotor, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu şanzımana veya şanzımanın içine taşınmış. Daha önce kullanılan hat ve kablolar ortadan kalkarken, alan ve ağırlık avantajı elde ediliyor. Böylece şanzıman farklı içten yanmalı motorlarla birlikte kullanılabiliyor. Ayrıca şanzımanın verimliliği de artırılmış. Bunun dışında elektrikli yardımcılı yağ pompası ile optimize edilen etkileşim, mekanik pompanın iletim oranını yüzde 30 oranında azaltmış. Ayrıca, çok çekirdekli işlemciye, yeni yapı ve montaj teknolojisine sahip yeni nesil tam entegre bir şanzıman kontrol ünitesi kullanıyor. Artan bilgi işlem gücüne ek olarak, elektrikli arabirimlerinin sayısı önemli ölçüde azaltıldı ve iletim kontrolünün ağırlığı yüzde 30 düşürülmüş.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020