Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Ford Puma’nın En Hızlı Versiyonu Geldi

Ford, Puma’nın en hızlı versiyonu olan 200 HP gücündeki ST modelini Avrupa yollarına çıkardı.

Ford’un kült spor coupe modellerinden biri olan Puma’nın hayatına Crossover olarak devam etmesi bazı Ford hayranlarının tepkisini çekmişti. Her zaman motorsporları ve spor otomobil konusunda öncü bir marka olan Ford, bu tepkilere karşılık olarak Puma’nın ST versiyonunu lanse etti. Hatta 2022 model Ford WRC otomobilinin Puma bazlı olacağı konuşuluyor. Yani Ford en iyi yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor.

TASARIMDA SPORTİF DETAYLAR VAR

Puma ST’nin standart versiyonlardan ayrılan sportif detayları mevcut. ST logosunu takacak her Puma modeli 19 inç jantlar ve Michelin Pilot Sport 4S lastikler ile standart olarak geliyor. Alıcılar 6 farklı renk seçeneğinden birini seçebiliyor. Ford Puma ST’nin kabininde ise Recaro ön koltuklar dikkat çekiyor. Altı düzleştirilmiş döşemeli bir direksiyon ve ST ailesine özel bir vites topuzu da standart donanımda yer alıyor. Aracın dikiz aynasında bulunan ışıklandırma ise kapıyı her açtığınızda bir ST modeline bindiğinizi gösteriyor.

200 HP GÜCÜNDE 1.5 LT MOTOR

Focus’un hem hatchback hem de SW gövde tiplerinde ve Fiesta’da sunulan performans odaklı ST modellerinin arasına aktılan Puma ST’de 200 beygir gücünde 1.5 litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor. Fiesta ST’den aktarılan, ancak Puma gövdesinde 30 Nm daha fazla tork üreten motor, 320 Nm tork değeri sunuyor. Bu da 96 kg daha ağır olmasına rağmen, Puma ST’nin 6.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresinin Fiesta ST ile aynı olmasını sağlıyor. Puma’nın gücünü 6-ileri manuel şanzıman ile ön aksa aktaran turboşarjlı makinesi, entegre manifold, bağımsız değişken kam zamanlaması ve performansa uygun olarak geliştirilmiş motor kulaklarına sahip. Puma ST’nin 1.5 litrelik motoru yakıt ekonomisi sağlamak için silindir kapama özelliği de sunuyor. 

YOL TUTUŞ ÇOK İYİ

ST kimliğine uygun daha sportif bir ses için aktif egzoz valflerini kullanan Ford, performansa uygun olarak Puma ST’nin yürüyen aksamında da bazı önemli geliştirmelere imza atmış. Ford Pum ST’yi opsiyonel limitli kaydırmalı diferansiyel ile satın alabiliyorsunuz. Aynı şekilde opsiyon listesinde bir de sürüş modu sistemi bulunuyor. Bu sürüş modları içerisinde Eco modu da var -ki bu mod ilk kez bir Ford Performance modelinde karşımıza çıkıyor. Fiesta ST’den yüzde 40 oranında daha sert süspansiyonlara sahip olan aracın yol tutuşu da desteklenmiş.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020