Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

MOTOR SPORLARI

Honda MotoGP’de 800. Grand Prix Zaferine Ulaştı

MotoGP 2020 Dünya Şampiyonası’nın 11’inci ayağı olan Teruel Grand Prix’sinde Honda pilotu Jaume Masia, birinciliğe ulaşarak Honda’nın MotoGP Grand Prix tarihindeki 800’üncü zaferine imza attı.

Honda, 1961 yılında 125 cc İspanya Grand Prix’sinde Avustralyalı Tom Phillis pilotajındaki Honda RC143 modeli ile elde ettiği ilk galibiyetten bu yana MotoGP 2020 Dünya Şampiyonası’nın 11’inci ayağı olan Teruel Grand Prix’sinde Jaume Masia’nın heyecan verici bir birincilik elde etmesi ile beraber MotoGP Grand Prix tarihindeki 800’üncü zaferine ulaşarak başka hiçbir üreticinin başaramadığı inanılmaz bir başarı hikayesine imza attı. İspanya’nın Aragon özerk bölgesiyle aynı adı taşıyan 5,1 kilometrelik pistte 23 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta Honda’nın Grand Prix kazanan 100’üncü pilotu olan Jaume Masia, yarışa yedinci cepten başlamasına rağmen olgun ve taktiksel bir sürüş gerçekleştirerek son ana kadar yarışı bırakmadı. Azimle yarışa devam eden Masia, yarış bitimine üç tur kala öne geçti ve tarihi bir zafer elde etti. 

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020