Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yapay Zekaya Ödül!

Audi’nin de kurucu ortakları arasında yer aldığı ve Sven Krüger, Marco Voigt ve Nico Rosberg tarafından oluşturulan sürdürülebilirlik platformu GREENTECH FESTIVAL’de GREEN FUTURE ödülüne bir yapay zeka layık görüldü.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından 2018 yılında yapılan “Dünya Kentleşme Beklentileri” araştırması sonuçlarına göre, bu yüzyılın ortalarına kadar insanların üçte ikisinden fazlasının şehirlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 2030 yılında, dünya çapında 43 mega kent olması da BM’in öngörüleri arasında bulunuyor. Bu kapsamda şehirlerde yaşamı olabildiğince çevre dostu ve sosyal olarak mümkün kılmak, bu on yılın en önemli görevlerinden biri olarak görülüyor. Audi AG de bu amaç doğrultusunda GREENTECH FESTIVAL ile işbirliğinde bir ödül organizasyonu düzenledi. Organizasyon konuya dikkat çekerek, yenilikçi çözümleri teşvik etmeyi, projeleri ilk aşamalarından itibaren desteklemeyi ve halkla diyaloğu teşvik etmeyi amaçlıyor. GREEN AWARDS kapsamında verilen özel bir ödül olan ve geleceğin şehirleri için sürdürülebilir teknoloji fırsatlarını değerlendiren GREEN FUTURE ödülünde adaylar, enerji, su, hareketlilik, inşaat ve yaşam, dijitalleşme, emniyet ve güvenlik, kaynaklar alanlarındaki projelerini sundular. Aynı zamanda GREEN AWARDS ödülünün de jürisi olan, WWF, Deutsche Bahn, Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) temsilcileri ve GREEN BERLIN moda markasıyla özdeşleşen rap sanatçısı Marteria tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, ödüle Zencity layık görüldü.Ödül, GREENTECH FESTIVAL’in kurucularından G, Nico Rosberg ve Marco Voigt, CEO Judith Kühn ve Audi Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Wenders tarafından Zencity Kentsel Politikalar ve Ortaklıklar Direktörü Assaf Frances’e verildi. Zencity, ödülü yerel yönetimler için geliştirdiği sezgisel bir yapay zeka ile kazandı. Sosyal medya gönderilerini, web sitelerini, yerel haberleri ve bu gönderileri yapan insanların yaşadığı şehirlere ait bilgileri bir algoritmayla toplayan yapay zeka, bu bilgiler ışığında bir şehrin sınırları dahilinde milyonlarca kullanıcı veri noktasının işlenmesini ve bilgilendirici bulgular üretilmesini sağlıyor. Pahalı ve zaman alan yüz yüze anketlerin, vatandaş yardım hatlarının ve komite toplantılarının yerini alabilecek bu yöntemle, şehrin tüm sakinlerinin siyasi karar vericilerin dikkatini çekmesi, karmaşık raporlama süreçlerini ve bürokratik engelleri ortadan kaldırarak yapmaya imkan tanıyor. Yöntem, halen Chicago, Ottawa, Tel Aviv dahil 160 şehirde kullanılıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020