Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

LASTİK

Pirelli Dünyanın İlk FSC Sertifikalı Lastiğini Üretti

BMW X5 xDrive45e Şarj Edilebilir Hibrit otomobil için tasarlanan bu lastikler, içerdikleri FSC sertifikalı doğal kauçuk ve rayon ile artan oranda sürdürülebilir lastik üretimi için yeni bir ufku temsil ediyor. FSC orman yönetim sertifikası, ağaç ekili alanların biyolojik çeşitliliğini koruyacak, yerel halk ve işçilerin yaşamlarına fayda sağlayacak bir şekilde yönetilirken ekonomik açıdan sürdürülebilirliğin de sağlandığını belgeliyor. Karmaşık FSC koruma ve gözetim zincirinin belgelendirilme süreci, FSC sertifikalı malzemenin ekim alanlarından lastik üreticisine doğru tedarik zinciri boyunca ilerlerken tespit edildiğini ve sertifikasız malzemeden ayrıştırıldığını doğruluyor. 

BMW X5 xDRIVE45e ORİJİNAL EKİPMANI

FSC belgeli ekim alanlarından tedarik edilen FSC sertifikalı doğal kauçuk ve rayon kullanılarak üretilen dünyanın ilk FSC sertifikalı lastiği Pirelli P Zero, BMW X5 xDrive45e Şarj Edilebilir Hibrit* otomobilin orijinal ekipmanı olacak. FSC sertifikalı Pirelli P Zero, ön için 275/35 R22, arka için 315/30 R22 ebatlı olarak sunulacak. BMW X5’in ikinci nesil elektrikli versiyonunda BMW TwinPower Turbo Teknolojili, modele özgü 3.0 litre sıralı 6 silindirli benzinli motor ile BMW eDrive teknolojisinin dördüncü nesli birlikte yer alıyor. Şarj edilebilir hibrit sistem, 290 kW/394 hp güç ve maksimum 600 Nm tork üretiyor ve elektrikli olarak 77-88 km (WLTP) menzil sunuyor. BMW Group, BMW X5 xDrive45e için hammaddenin satın alınmasından tedarik zincirine ve üretime, kullanım aşamasından geri dönüşüme kadar tüm döngüyü kapsayan bir CO2 belgelendirmesi süreci yürüttü. Pirelli tarafından ‘mükemmel uyum’ stratejisine göre geliştirilen P Zero lastik, Alman otomotiv üreticisinin bu popüler modelle ilgili performans gerekliliklerini karşılarken bu hibrit aracın ‘yeşil’ felsefesine katkıda da bulunuyor. Sadece Pirelli’nin ABD’de Georgia eyaletindeki Rome fabrikasında üretilecek bu yeni lastik, özellikle çevresel sürdürülebilirliği hedeflemek için tasarlandı. Ayrıca, yakıt tüketimini iyileştiren ve dolayısıyla zararlı emisyonları azaltan düşük dönme direnci (Avrupa lastik etiketinde ‘A’ skorlu) hedeflendi. Bunların yanı sıra, gürültü seviyesinin daha düşük olması da çevreye yarar sağlıyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020