Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Volvo’dan İklim Nötr Fabrika: Torslanda

Volvo Cars bugün, küresel üretim ağını 2025 yılına kadar iklim nötr hale getirme hedefi yönünde önemli bir adım attı; İsveç Torslanda tesisinin tamamen iklim nötr statüsüne ulaştığını duyurdu.

İsveç’te yer alan Skövde motor fabrikasının 2018’de iklim nötr hale gelmesinden sonra, Torslanda, Volvo Cars’ın genel üretim ağında bu statüye ulaşan ikinci fabrika haline geldi. Volvo Cars, fabrikanın kullandığı elektrik ve ısınmanın atmosphere saldığı sera gazı emisyonu net bir artış kaydetmediğinde, o üretim sahasını tamamen iklim nötr olarak kabul ediyor.Şirketin en eski fabrikalarından biri olan Torslanda, 2008’den beri iklim nötr elektrikle hizmet veriyor. Tesis şu anda da iklim nötr ısıtma ile çalışıyor. Tesisin ısınmasının yarısı biyogazdan sağlanırken, diğer yarısı büyük ölçüde endüstriyel atık ısı yoluyla, bölgesel elde ediliyor. Torslanda, iklim nötr olmanın yanı sıra, kullandığı enerji miktarını da sürekli olarak azaltıyor. 2020 yılı boyunca faaliyetlerinde hedeflenen iyileştirmeler, 450’den fazla İsveçli ailenin yıllık enerji kullanımına eşit, yaklaşık 7.000 megawatt-saat (MWh) yıllık enerji tasarrufu ile sonuçlandı.Tesis, önümüzdeki yıllarda aydınlatma ve ısıtma sistemlerinde verimliliği daha da artırmayı planlıyor. Bu plan, 2023 yılına kadar yaklaşık 20.000 MWh ek enerji tasarrufu sağlayacak. Bu enerji tasarrufları sayesinde, Volvo Cars’ın 2025 yılında ürettiği her otomobil için enerji kullanımının yüzde 30 azaltması anlamına geliyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020