Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

HABER

Yeni Opel Astra Tanıtıldı

Opel’in C segmentindeki efsanevi modeli Astra’nın yeni jenerasyonu tanıtıldı. Yeni Astra’yı 2022 yılında yollarda göreceğiz.

Kompakt hatchback sınıfının en iddialı modellerinden biri olan Opel Astra’nın 6. jenerasyonu tanıtıldı. Geçtiğimiz ay farklı açılardan teaser görüntüleri servis edilen otomobilin nihayet tamamını görme fırsatını bulduk. Tamamen yeni bir tasarıma kavuşan Astra, PSA altyapısına geçiş yaptı. Yine Rüsselsheim fabrikasında üretilecek olan Opel Astra’yı 2022’nin ilk aylarında yollarda görmeye başlayacağız. Yeni Opel Astra, Peugeot 308 gibi modellerin altyapısını da oluşturan EMP2 platformu üzerine inşa edilmiş.

AKS MESAFESİ ARTMIŞ

Yeni Astra’nın boyutlarına baktığımızda 4374 mm uzunluğa, 1860 mm genişliğe, 1470 mm yüksekliğe ve 2675 mm aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Böylelikle selefine kıyasla toplam uzunluğun 4 mm, aks mesafesinin 13 mm ve genişliğin 51 mm kadar arttığını görüyoruz. Yeni Astra’nın yüksekliğiyse selefine kıyasla 15 mm kadar azalmış. Öte yandan bagaj hacminin de 422 litreye(+52 lt) yükseldiğini belirtelim.

İÇ MEKAN TAMAMEN YENİLENMİŞ

Opel Astra’nın iç mekanı Mokka modelinden izler taşıyor ancak bana sorarsanız daha güzel görünüyor. Yeni tasarımın selefine oranla çok daha modern durduğunu da belirtmek lazım. Sürücü odaklı bitişik ekran yerleşimi dahilinde 10 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranına yer verilmiş. Bunun yanı sıra yeni üç kollu direksiyon, piyano tuşu şeklinde sıralanan kontrol düğmeleri ve küçük vites seçim düğmesiyle oldukça sade görünen orta konsol da göze çarpan detaylar arasında.

PLUG-IN HİBRİT SEÇENEĞİ DE OLACAK

Opel yeni Astra’nın benzinli ve dizel motorlarla geleceğini ve güç değerlerinin 110 HP ile 225 HP arasında değişeceğini belirtiyor. Ayrıca iki farklı plug-in hibrit seçenek de altıncı jenerasyonda Astra yelpazesine eklenmiş. Şanzıman seçenekleri ise güç ünitesine göre 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik olarak açıklanmış.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020