Bizi takip edin

Hi, what are you looking for?

SEKTÖR

Opel Corsa, 40. Yılını Kutluyor

Opel, 1982 yılından günümüze tam 14 milyonun üzerinde satılan Corsa’nın 40. yılını kutluyor.

Opel, en çok satan modellerinden olan Corsa’nın 40’ıncı yaş gününü kutluyor. Opel Corsa, 1982’de tanıtılmasıyla küçük otomobil sınıfında devrim yaratırken, bugün gelinen noktada altıncı nesliyle her zamankinden daha fazla talep görüyor. Corsa, geçen sene Almanya’nın “En Çok Satılan Kompakt Otomobili” ve “İngiltere’nin En Çok Satan Otomobili” olma başarısını göstermişti. 2020 Altın Direksiyon ödülünü Opel müzesine kazandıran Corsa-e, şimdiden dünya pazarındaki Corsa satışlarının yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Corsa’nın 1982’deki ilk çıkışından bu yana popülaritesini tam olarak anlamak için öncelikle başarılı bir başka model olan Opel Kadett’e bakmak gerekiyor. Opel Kadett, otomobil kullanmanın hala gerçek bir lüks olduğu dönemlerde, daha fazla insana ulaşmak için tasarlanan ve geliştirilen küçük bir otomobildi. Kullanıcılar, on yıllar içinde refahın artmasıyla hızla daha talepkar olmaya başladılar. Böylece küçük Opel Kadett, 20. yüzyılın ikinci yarısında büyüdü, güçlendi ve her yeni versiyon ile kompakt sınıfa daha da yaklaştı. Bu gelişim hikayesi, Alman markanın giriş seviyesi modelinin altında bir boşluk yarattı.

İLK KEZ 1982 YILINDA YOLLARA ÇIKTI

Böylece yeni, orijinal ve kompakt bir otomobil için doğru zaman gelmiş oldu. Corsa ilk kez 1982 sonbaharında Zaragoza’da inşa edilen yeni otomobil fabrikasının üretim hattından çıktı ve kısa sürede Opel için en çok satan model olma yolunda ilerlemeye başladı. Üretilmeye başlandığı günden günümüze kadar geçen 40 yılda, çoğu Zaragoza ve Eisenach olmak üzere 14 milyonun üzerinde Corsa üretildi. Bu başarının büyük bir kısmı, farklı Corsa nesillerinde tanıtılan ve daha önce sadece daha üst sınıf araçlarda sunulan sayısız üst düzey teknolojiden kaynaklanıyor. ABS ve hava yastıkları gibi güvenlik ve destek sistemlerinin yanı sıra, 180 derece panaromik geri dönüş kamerası, trafik işareti tespit sistemi, aktif şerit takip sistemi ve Intelli-Lux LED® Matrix Farlar bunlardan sadece birkaçı. Corsa altıncı nesliyle geleceğe de ne kadar uygun olduğunu gösteriyor. 2019 yılından bu yana Opel Corsa-e ilk kez tamamen emisyonsuz sürüş sunuyor.

Yorum yazın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da Hoşunuza Gidebilir

NOSTALJİK TEST

2012 yılında İtalya'da Misano Pisti'nde Audi'nin süper otomobili R8'in Plus versiyonunu kullanmıştım.

NOSTALJİK TEST

2010 yılının haziran ayında makyajlı Mazda6 modelini kullanmak için Barselona'ya gitmiştim. Mazda'nın orta sınıftaki modeli hakkındaki görüşlerimi merak ediyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

NOSTALJİK TEST

2008 yılında yeni çıkan Mitsubishi Lancer EVO X’u İspanya-Granada’da test etme fırsatı bulmuşum. Bakalım efsane ralli otomobilinin son yol versiyonu ile ilgili neler dikkatimi...

NOSTALJİK TEST

2008 yılında Renault’un çevre ile ilgili projelerinin tanıtımı için Paris’e gitmiştik. Bütün tanıtım sırasında benim en çok dikkatimi çeken devrim niteliği taşıyan tamamen elektrikle...

Copyright © 2020